کارینو » بلاگ » سیستم آزمون بین المللی زبان انگلیسی

سیستم آزمون بین المللی زبان انگلیسی

سیستم آزمون بین‌المللی زبان انگلیسی، آزمونی است که از طریق آن سطح زبان انگلیسی داوطلبانی سنجیده می‌شود که قصد دارند تحصیل یا کار خود را در محیطی ادامه دهند که در آن زبان انگلیسی به عنوان زبان اول محاوره و مکاتبه پذیرفته شده است. این آزمون هر چهار مهارت شنیدن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن داوطلبان را می‌سنجد و نتیجه را براساس نمره‌بندی از صفر تا ۹ اعلام می‌کند. چند سالی است که داوطلبان کسب عنوان دکترا، باید پیش از شرکت در آزمون اصلی، در یکی از آزمون‌های زبان ملی یا بین‌المللی پذیرفته شوند. اینکه باید سراغ چه آزمونی بروند، به رشته و دانشگاه هدف آنها بستگی دارد. اما بسیاری از داوطلبان بدون توجه به این نکته وقت، انرژی و سرمایه زیادی را صرف آمادگی برای پذیرش در آزمون‌های بین‌المللی همانند تافل و آیلتس می‌کنند؛ غافل از آنکه اگر هدف آنها تنها دانشگاه‌های داخل کشور باشد می‌توانند با وقت و هزینه کمتر در یکی از آزمون‌های ملی زبان پذیرفته شوند.
یکی از این آزمون‌ها، آیلتس است که به طور مشترک توسط سه سازمان بین‌المللی که سال‌هاست در امر آموزش زبان انگلیسی فعالیت می‌کنند برگزار می‌شود.
بیش از ۶۰۰۰ موسسه آموزشی، دولتی و سازمان‌های حرفه‌ای در ۱۲۰ کشور جهان این مدرک را به عنوان معتبرترین نشان دهنده سطح زبان انگلیسی به رسمیت می‌شناسند. اکنون این مدرک در موارد آموزشی، مهاجرت و تهیه مدارک کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
اما آزمون‌های دیگری نیز وجود دارد که سطوح زبان انگلیسی برای دانشجویان بالابرده و در نوع خود تقویت و بهینه می‌کند. اگر می‌خواهید بدانید مهم‌ترین آزمون‌های ملی زبان که در ایران برگزار می‌شوند و کاربرد هر یک از آنها چیست، ادامه مطلب را بخوانید:
آزمون IELTS
امتحان در دو نوع مختلف آکادمیک و جنرال ترینیگ برگزار می‌شود. امتحان آکادمیک توانایی انگلیسی داوطلبانی را می‌سنجد که قصد دارند تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی به بالا در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه دهند. یکی از مهمترین شرط‌های پذیرفته‌شدن در این دانشگاه‌ها فراهم آوردن سطحی قابل قبول از نمره این امتحان می‌باشد.
نوع جنرال ترینینگ آزمون آیلتس معلومات داوطلبان را در سطحی وسیعتر و در بستری علمی – اجتماعی می‌سنجد. آزمون جنرال‌ترینینگ برای کسانی مناسب است که قصد دارند تحصیلات پیش‌دانشگاهی خود را در کشوری انگلیسی زبان به ‌پایان برسانند و یا به‌منظور گذراندن دوره‌های کوتا‌ه‌مدت کاری و یا دست‌یافتن به‌فرصت‌های شغلی قصد سفر به این کشور‌ها را دارند. به‌علاوه کارنامه این امتحان از جمله مدارکی است که در جریان بررسی پرونده‌های مهاجرت کشورهای استرالیا، نیوزلند و کانادا از متقاضیان طلب می‌شود.
در امتحان آیلتس توانایی‌های شنیدن، خواندن، نوشتن، و صحبت‌کردن در چهار قسمت جداگانه سنجیده می‌شود. در حالیکه توانایی شنیداری و صحبت‌کردن داوطلبان امتحان آکادمیک و جنرال‌ترینیگ به‌ روش کاملاً ‌مشابهی صورت می‌گیرد، هر یک از این دو گروه، سوالات جداگانه‌ای در قسمت‌های خواندن و نوشتن دریافت می‌کنند. مسئولیت انتخاب نوع امتحان بر عهده متقاضی بوده و شرکت‌کنندگان باید هنگام ثبت‌نام خود نوع امتحان مورد نظر را در فرم ثبت‌نام قید کنند.
سه بخش اول هر امتحان در یک روز برگزار می‌شود، اما بخش مصاحبه‌ ممکن است در طول یک‌هفته بعد و یا یک هفته قبل از امتحان برگزار شود. داوطلبانی که از شهر‌های دیگر برای برگزاری امتحان به تهران می‌آیند در اولویت قرار خواهند داشت. این دسته از داوطلبان برای استفاده از اولویت در‌نظر گرفته‌شده باید هنگام ثبت‌نام نام خود را در لیستی جداگانه به‌ثبت برسانند و مسئول ثبت نام را در جریان بگذارند.
آزمون IELTS، به نوعی طراحی شده که قادر است میزان معلومات داوطلبان در سطوح مختلف از زبان انگلیسی را سنجیده و با توجه به استاندارد IELTS طبقه‌بندی کند. شرکت‌کنندگان در این آزمون به طیف متنوعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل پاسخ می‌دهند و در پایان با توجه به نمره‌ای که از هر‌یک از چهار‌بخش مختلف دریافت‌کرده‌اند سطحی مابین نا‌آشنای کامل به زبان انگلیسی، با نمره صفر، تا سطح آشنای کامل به زبان انگلیسی، با نمره ۹، طبقه‌بندی می‌شود.
نتایج امتحان ۲ هفته پس از پایان یافتن آخرین مصاحبه برگزار خواهد شد. نتایج باید شخصاً توسط متقاضی دریافت گردد و مسئولان دفتر امتحان اجازه ندارند تا از طریق تلفن،‌فکس، یا پست الکترونیکی نتایج را به اطلاع داوطلبان برسانند.
به عنوان یک قانون عمومی نتایج امتحان تا دو سال پس از برگزاری امتحان اعتبار دارند. در صورتیکه بتوان اثبات کرد که داوطلب پس از برگزاری امتحان در حفظ معلومات خود و بهتر کردن دانشش در زبان‌ انگلیسی کوشا بوده، می‌توان از کارنامه امتحان حتی بیش از این مهلت دوساله نیز استفاده کرد.
آزمون TOEFL
تافل به انگلیسی مخفف عبارت Test of English as a Foreign Language می­باشد , نام آزمونی است که میزان توانایی شما را در زمینه برقراری ارتباط به زبان انگلیسی در سطح دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی می‌سنجد. این آزمون توسط موسسه ای‌تی‌اس ETS در سه نوع کاغذی، کامپیوتری و اینترنتی برگزار می‌شود و در بیش از شش هزار موسسه از بیش از یکصدو سی کشور جهان مورد پذیرش قرار می‌گیرد. تافل اولین بار در سال ۱۹۶۴ برگزار شد و پس از آن تا کنون نزدیک به ۲۰ میلیون نفر در این آزمون شرکت کرده‌اند .مدرک تافل تنها دو سال اعتبار دارد.

آزمون کاغذی Pbt

همانطور که از نام این آزمون مشخص است، داوطلبان برای شرکت در این آزمون باید به سوالات موجود در دفترچه آزمون پاسخ دهند. این آزمون جای خود را رفته رفته به آزمون اینترنتی داده‌است و در واقع در آینده‌ای نه چندان دور کاملا منسوخ خواهد شد. در آزمون کاغذی سه مهارت زبان آموز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد:

مهارت شنیداری (Listening Comprehension)

ساختار زبان (Structure and Language)

مهارت خواندن (Reading Comprehension)
علاوه بر سه مهارت فوق یک قسمت برای مهارت نوشتن هم وجود دارد که در یک فرصت ۳۰ دقیقه‌ای بایستی داوطلب بتواند در مورد موضوع مشخصی بنویسد. نمرات بدست آمده از هر قسمت بعد از تغییر مقیاس یافتن با هم جمع شده و نمره کل داوطلب را مشخص می‌کند. این نمره می‌تواند بین ۳۱۰ تا ۶۷۷ تغییر کند. بنابراین هیچ نمره مشخصی برای قبولی یا رد شدن در این آزمون وجود ندارد و همه شرکت کنندگان در این آزمون نمره آزمون را دریافت خواهند کرد. نمره مورد نیاز داوطلب بستگی به محلی دارد که داوطلب می‌خواهد نمره آزمون تافلش به آنجا ارسال شود. معمولا برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور نمره بالاتر از ۵۵۰ مورد نیاز است.
آزمون اینترنتی Ibt
این آزمون در اواخر ۲۰۰۵ معرفی شد و به میزان قابل توجهی جایگزین دو نوع دیگر «مبتنی بر کامپیوتر» و «مبتنی بر دفترچه» گردید. این آزمون ابتدا در کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان و ایتالیا برگزار گردید و از سال ۲۰۰۶ به کشورهای دیگر نیز بتدریج راه یافت. در این نوع آزمون شرکت کنندگان بایستی در تاریخ های مشخص شده در محل حوزه آزمون حضور پیدا کرده و از طریق اینترنت آزمون را برگزار کنند. اعتبار مدرک این آزمون با مدارک امتحانات تافل قدیمی یکسان است ولی این آزمون دارای تفاوتهایی می‌باشد که از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

برخلاف تافل قدیمی که بیشتر تاکید بر روی گرامر بود، این آزمون تمامی مهارتهای زبانی را پوشش می‌دهد.
فاصله زمانی بین شرکت در آزمون و دریافت نتیجه بر روی اینترنت حدود دو هفته می‌باشد.
این آزمون هر ماه چند بار برگزار شده و داوطلبان آزادی عمل بیشتری در انتخاب تاریخ آزمون دارند.
این آزمون ۴ ساعته بوده و دارای ۴ بخش است. هر بخش ممکن است یک یا حتی چندمهارت را مورد آزمایش قرار دهد. یادداشت برداری در این روش بر خلاف روش مبتنی بر دفترچه مجاز است. این آزمون نمی‌تواند بیشتر از یک بار در هفته برگزار شود. البته باید دقت کرد که ممکن است یک یا چند بخش به صورت طولانی ارائه شوند. در این صورت مشخص نیست کدام بخش از سوالها واقعا تصحیح شده و جزو نمره در نظر گرفته می‌شوند. انتخاب سوالات تقریبا به صورت تصادفی است.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا